Close button

Міжбанк: гривня продовжує дешевшати

Міжбанк: гривня продовжує дешевшати

На міжбанківському валютному ринку триває зростання котирувань безготівкового долара, що почалося вчора, пише Егор Зелинский, Курс Украины.

Citibank, що представляє інтереси іноземних компаній, уже другий день активно купує валюту. Його поява вранці з великою заявкою розбурхала ринок і призвела до зростання котирувань до 27,88 гривень на покупку. Цінник у продавців доходив до 27,90 гривень. Ситуацію, як і вчора, врятували «держбанки», які вийшли з продажем валюти та трохи збили наростаючий ажіотаж. На ринку говорять, що Citibank купує валюту для конвертації отриманої від сьогоднішніх виплат з ОВДП гривні. Тому попит з його боку може тривати не один день.

Готівковий долар хоч і відреагував на продовження зростання на міжбанку, але апетити операторів готівкового валютного ринку набагато скромніше. Вранці «американця» продавали по 27,80 гривень. Потім ненадовго долар у столиці виріс до 27,85 гривень, але охочих брати за такою ціною знайшлося небагато, і вже до обіду цінник на продаж довелося опустити до 27,82-27,84 гривень. Як бачимо, розрив між готівковим і безготівковим доларом починає збільшуватися, водночас готівковий залишається дешевшим.

Євро на FOREX у першій половині дня продовжило зниження і опустилось до позначки 1,1812 долара. На цьому рівні євро почали купувати, тому нижче опуститися не вдалося. Готівкове євро подешевшало буквально на декілька копійок: з ранкових 32,97-32,98 гривень цінник опустили до 32,94-32,95 гривень. Зростання ціни готівкового долара не дає євро дешевшати.

Російський рубль на початку дня впав до 77 рублів за долар, однак відновлення ціни на нафту (Brent з ранку виріс на 5%) дало поштовх до покупок здешевілого рубля, і вже до обіду він скоректувався до 75,70 рублів. Станом на 14:15 за київським часом рубль торгується в діапазоні 76,10-76,20 рублів за долар. У Києві, як ми і припускали, готівковий рубль продовжив дешевшати: з'явилися пропозиції продажу по 3,68 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics