Close button

Номери авто в Україні видаватимуть по-новому

Номери авто в Україні видаватимуть по-новому

В Україні змінено порядок видачі автомобільних номерів. Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС, повідомляє АвтоПортал.

Відповідну постанову МВС було прийнято ще 2 березня, але тільки тепер його надали розголосу. Воно встановлює правила видачі, основні типи та розміри державних номерних знаків на транспортні засоби, а також їх характеристики.

Головна зміна полягає в тому, що адміністративно-територіальна приналежність транспортного засобу буде визначатися не за місцем реєстрації власника, а по розташуванню сервісного центру МВС, де його поставили на облік.

nomeraponovomy2.jpg

Наприклад, якщо власник зареєстрований в Сумській області, але хоче поставити авто на облік в Києві, то видадуть йому київські номери авто. Нові вимоги не поширюються на номерні знаки, залишені громадянами в сервісних центрах МВС на платному зберіганні.

Нововведення покликане оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками. До того ж, це суттєво знизить витрати на виготовлення номерів. До речі, зовсім скоро номерні знаки на авто почнуть видавати прямо в автосалонах.

Новини

Популярні теми форуму

analytics