Close button

У Китаї заявили про перевагу над російськими винищувачами

У Китаї заявили про перевагу над російськими винищувачами

Багатоцільовий винищувач J-16 ВПС Китаю, що виконує важливу роль в справі захисту повітряних кордонів країни, прикриває її західні рубежі і несе службу у Тайванської протоки. При цьому, на думку місцевого видання Global Times, J-16 дуже істотно відрізняється від російського винищувача покоління 4+ Су-30, на базі якого він створений, повідомляє Репортёр.

Свою точку зору видання ілюструє думкою пілота-інструктора Вана Сунсі з Північного командування китайської армії, який дає дуже високі оцінки J-16. На його думку, цей літак позбавлений недоліків, і може ефективно діяти в будь-яку погоду. Китайський винищувач по керованості можна назвати літаком покоління 3,5.

Ван Сунсі також вважає, що за своїми характеристиками J-16 перевершує всі типи літальних машин, на яких раніше працював пілот, а його внутрішня начинка істота відрізняється від Су-30, хоча зовні ці винищувачі досить схожі.

J-16 пішов від Су-30 вперед на ціле покоління - вважає пілот НВАК, думку якого наводить Global Times.

В Тайванській протоці китайські збройні сили проводять регулярні навчання, в яких з вересня минулого року бере участь і J-16. Крім того, ці літаки залучені до захисту західних кордонів Китаю, будучи частиною Західного командування НВАК.

Новини

Популярні теми форуму

analytics