Close button

ВООЗ опублікувала доповідь про походження коронавірусу

ВООЗ опублікувала доповідь про походження коронавірусу
Фото: Pixabay

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднила свою доповідь про походження COVID-19 за підсумками поїздки експертів організації в Ухань, повідомляє УНИАН.

З доповіді випливає, що місія не змогла встановити джерело коронавірусу. Найбільш вірогідною версією називається передача вірусу від кажанів через проміжну тварину. У ВООЗ рекомендують продовжити дослідження, щоб встановити коло потенційних тварин-господарів коронавірусу і посередників, через які ним заразилися люди.

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус повідомив, що буде продовжено розслідування гіпотези, що вірус поширився в результаті лабораторного витоку.

"Хоча група дійшла висновку, що витік в лабораторії є найменш вірогідною гіпотезою, це вимагає подальшого розслідування, можливо, з додатковими місіями за участю спеціальних експертів, які я готовий розгорнути", - йдеться в його заяві на сайті ВООЗ.

Також в повідомленні наголошується, що для ВООЗ всі гіпотези походження коронавірусу залишаються в силі.

Поява коронавірусу в Китаї

Офіційно про перші випадки зараження невідомим раніше вірусом стало відомо на початку грудня 2019 року. Осередком поширення вірусу став продуктовий ринок в китайському Ухані.

У березні 2020 року після того, як COVID-19 поширився за межі Китаю, ВООЗ визнала те, що трапилося пандемією.

14 січня 2021 року делегація експертів ВООЗ прибула в Ухань для пошуку джерела вірусу. 10 лютого їхній візит завершився.

Делегація ВООЗ у Китаї: що відомо

Експерти ВООЗ приїхали в Ухань в кінці січня. Згідно з правилами Китаю, їх відразу ж відправили на карантин. Ще двох експертів не пустили в Китай через виявлення антитіл до COVID-19.

Після цього, 28 січня, експерти ВООЗ вийшли з карантину, і приступили до розслідування походження коронавірусу.

Пізніше влада Китаю надала експертам ВООЗ повний доступ до всіх запитаних об'єктів для вивчення походження коронавірусу. Також вони заявили, що фахівці зможуть поспілкуватися з усіма людьми, зустрічі з якими були необхідні для розслідування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics