Close button

П'ять тривожних ознак того, що час перевірити нирки

П'ять тривожних ознак того, що час перевірити нирки

Нирки - життєво важливий людський орган, головною функцією якого є очищення крові від токсинів і бактерій. Тому, потрібно ретельно стежити за його здоров'ям і звертати увагу на "тривожні" дзвіночки організму, повідомляє Комментарии.

Фахівці відзначають, що 50% людей із захворюваннями нирок дізнаються про свою недугу вже в лікарні, тому що вони можуть протікати на ранніх стадіях безсимптомно. Але все ж є симптоми, які можуть сигналізувати про те, що з нирками не все гаразд.

Скачки тиску

Підвищений тиск, який не знижується після прийому гіпотензивних препаратів, може вказувати на збій в роботі нирок, тому що цей орган разом з залозами через певні гормони "управляє" тиском. Якщо порушується їх робота, може розвинутися гіпертонія.

Тягне поперек

Тупий біль в попереку також може сигналізувати про захворювання нирок. Якщо крім цього, у вас "ріже" у момент сечовипускання або біль, що виникає в вертикальному положенні і зникає в положенні лежачи, - варто звернутися до лікаря.

Підвищена температура

При пієлонефриті (захворюванні нирок запального характеру), як правило, підвищується температура тіла, особливо при гострій формі. Але ще він супроводжується проблемами з сечовипусканням і ознобом.

З'явилася задишка

Брак повітря також може свідчити про проблеми з нирками. Задишка при нирковій недостатності пов'язана з анемією і недостатньою транспортуванням кисню до органів.

Порушення сечовипускання

Хворобливі сечовипускання важко не помітити, і це найочевидніші симптоми порушень нормальної роботи нирок. Але потрібно звертати увагу і на зміни типу сечовипускання, і на колір сечі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics