Close button

Продукти харчування для поліпшення роботи серцево-судинної системи

Продукти харчування для поліпшення роботи серцево-судинної системи

Для правильної роботи серцево-судинної системи, потрібно їсти певні продукти. При правильному виборі продуктів, можна поліпшити не тільки серце, а й весь організм в цілому, повідомляє Командир.

Правильно підібране продукти харчування послужать запорукою міцного здоров'я та довголіття судин і серця. Саме тому слід дізнатися, які продукти повинні бути на столі людей, що піклуються про свій стан здоров'я.

Фрукти та овочі

При відсутності алергії, фрукти можна їсти кожен день. Найбільше користі організм отримує від бананів, хурми, оскільки вони зміцнюють серцевий м'яз і стінки судин. Гранат і лимон дозволяють поліпшувати кровообіг і захищають від атеросклерозу. Яблука сприяють зниженню рівня холестерину в крові.

Серед корисних листових овочів можна виділити наступні: щавель, шпинат, листя салату, оскільки містять багато магнію. Він натомість збагачує кров киснем, нормалізує пульс і перешкоджає утворенню тромбів. Серед овочів, корисними є помідори, часник і гарбуз.

Ягоди

Ягоди містять в собі багато вітамінів, які роблять благотворний вплив на роботу серця. У раціоні харчування завжди повинні бути: журавлина, виноград і калина.

Горіхи і сухофрукти

Для поліпшення роботи серця в день необхідно з'їдати жменю горіхів. Вони знизять ризик розвитку серйозних захворювань і поліпшать пам'ять. Крім того, горіхи багаті на білок. У раціоні харчування мають бути присутні не тільки волоські горіхи, а й: мигдаль, кеш'ю і кедровий горіх.

Користі від сухофруктів більше, ніж від стиглих плодів. Все це тому, що в них зберігаються корисні речовини, незалежно від сезону. Ізюм та курага допоможуть зміцнити серцевий м'яз і поповнити організм вітамінами.

Морепродукти

Риба приносить організму набагато більше вітамінів, ніж м'ясо. Наявний в рибі жир зміцнює роботу серця і не відкладається на судинах. Більше користі організму принесе кета, горбуша, нерка і чавичі. У тиждень достатньо з'їдати близько 100 г риби, цього буде достатньо для того, щоб знизити ризик розвитку серцевих хвороб.

Сало

Наявні в салі арахідонової кислоти збагачує серце енергією. Крім цього сало необхідно їсти, щоб очистити свій організм і протистояти різним запалень.

Рослинна олія

Велику користь організму приносить оливкова олія, оскільки містить в собі багато вітаміну Е. Так само воно дозволяє запобігти появі тромбів. Корисно вживати ще й лляну, мигдальну, кунжутну і гарбузову олію.

Чай та кофе

При помірному вживанні чаю і кави, вони нададуть сприятливий вплив на роботу серця. Корисно так само червоне сухе вино. У день необхідно випивати близько 150 мл. Воно покращує кровотік і перешкоджає утворенню тромбів.

Шоколад

Горький чорний шоколад дає змогу підвищувати тиск і сприятливо впливає на кровообіг. Шоколад корисний не тільки для серця, а й для судин теж.

Каші

Для серця найкориснішою вважається пшенична каша. Вся справа в тім, що в ній міститься багато калію, який очищає судини, нормалізує холестерин і зміцнює серцевий м'яз.

Новини

Популярні теми форуму

analytics