Close button

Отримано нові докази омолоджуючого ефекту бурякового соку

Отримано нові докази омолоджуючого ефекту бурякового соку
Фото: з відкритих джерел

Британські вчені в ході чергового дослідження, спрямованого на пошук способу продовжити життя, прийшли до висновку, що вживання бурякового соку для людей старшого віку дозволяє поліпшувати роботу кровоносних судин і оздоровлювати кровообіг в головному мозку, повідомляє Planet today.

Звернувши увагу на речовини, що входять до складу буряка, вчені особливо зацікавилися неорганічними нітратами. Справа в тому, що під впливом слини людини вони розкладаються до оксиду азоту, який і впливає позитивно на роботу судин головного мозку. А поганий кровообіг в судинах головного мозку - і є одна з причин старіння організму і зниження розумових показників людини.

Висновки вчених базуються на досвіді, які вони провели за участю двадцяти літніх добровольців, поділених на дві групи. Одна з них приймала буряковий сік протягом півтора тижнів два рази в день. Другій групі було запропоновано плацебо. За підсумками тестування виявилося, що загальний фізичний стан у членів першої групи значно покращився, у них було відзначено не тільки поліпшення функціонування кровоносної системи, а й стійке зниження артеріального тиску.

Результати дослідження опубліковані у виданні Redox Biology.

Новини

Популярні теми форуму

analytics