Close button

14 країн розкритикували ВООЗ за доповідь про походження COVID

14 країн розкритикували ВООЗ за доповідь про походження COVID

Розвинені країни світу розкритикували Всесвітню організацію охорони здоров'я через доповідь про походження коронавірусу, повідомляє U.S. Department of State.

Держдепартамент США повідомляє, що уряд таких країн як Австралія, Канада, Чехія, Данія, Естонія, Ізраїль, Японія, Латвія, Литва, Норвегія, Республіка Корея, Словенія, Великобританія і США вкрай стурбований доповіддю ВООЗ.

У спільній заяві 14 країн ВООЗ дорікають за те, що місія "не мала доступу до повних, вихідних даних й зразків", а саме дослідження "було значно затримано".

"Подібні наукові місії повинні мати можливість виконувати свою роботу в умовах, які дозволять надати незалежні і об'єктивні рекомендації та висновки", - пишуть у зверненні.

Уряд 14 країн закликає ВООЗ продовжити вивчення походження COVID-19. У заяві наголошують, що фахівці досі достовірно не знають, як вірус перейшов від тварини до людини.

Лідери держав підкреслюють, що ВООЗ потрібно бути більш наполегливими у своєму розслідуванні, адже це допоможе і в майбутньому при нових спалахах хвороб.

"У разі серйозного спалаху невідомого патогену з пандемічним потенціалом швидка, незалежна, експертна і безперешкодна оцінка походження має вирішальне значення для кращої підготовки наших людей, наших установ охорони здоров'я, нашої промисловості й наших урядів до успішного реагування на такий спалах, щоб запобігти майбутнім пандеміям", - сказано у зверненні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics