Close button

Укртелеком підвищив тарифи на інтернет: актуальні ціни

Укртелеком підвищив тарифи на інтернет: актуальні ціни

Необхідність перегляду тарифів на інтернет-доступ пов'язана з ростом собівартості надання послуг, заявили в "Укртелекомі", повідомляє UBR.

Такі зміни відбуваються з незалежних від оператора причин. Зокрема, зростає вартість енергоносіїв, палива, матеріальних ресурсів, індекс мінімальної заробітної плати.

"Якщо порівняти з минулим роком, то розмір абонплати підвищився для більшості абонентів на 30-50 грн в місяць з ПДВ", - розповіли в прес-службі підприємства.

В "Укртелекомі" підкреслили, що їхні тарифи залишаються "максимально доступними і обгрунтованими з економічної точки зору. При цьому в компанії свої розцінки порівняли з тарифами на інші комунальні послуги або вартістю проїзду в столичному громадському транспорті за місяць.

Якщо оператор працює "по-білому", то економічні підстави для зміни тарифів очевидні, впевнені в компанії.

"Тарифи для домашніх користувачів на послугу доступу до мережі інтернет в Україні залишаються найнижчими в світі. Наш ринок дуже конкурентний і конкуренція має переважно ціновий характер", - заявили в прес-службі оператора, зазначивши, що січневе зміна тарифів "Укртелекому" було " незначним за розміром і вони залишилися "цілком доступними" за ціною.

Станом на початок року "Укртелеком" надавав послуги доступу до всесвітньої мережі більш ніж в 3,3 тис. Населених пунктів України. У компанії відзначили, що ціна на інтернет за різними технологіями (xDSL, FTTx) залежить від локації. Наприклад, місяць доступу на швидкості до 50 Мбіт/с коштує 150 грн, а 200 Мбіт/с - від 200 грн, "є і пропозиції по 1 Гбіт/с".

"Кількість абонентів оптичного інтернету швидко зростає", - підкреслили в компанії.

За підсумками минулого року вона збільшилася вдвічі, майже до 170 тис.

Що стосується числа користувачів "мідного" інтернету, то воно зменшується через відтік. Клієнти переходять або на оптичну мережу "Укртелекому", або до конкурентам - якщо оператор "ще не встиг провести оптичну модернізацію в районі".

"Негативний фактор впливу на "мідний" інтернет - численні крадiжки", - констатували в найстарішому операторі країни.

За даними прес-служби, більше 60% нових підключень - оптичні.

"Саме тут ми бачимо перспективи зростання доходу, пропонуючи великі швидкості і телебачення через оптичний iнтернет", - висловили надію в компанії.

У питанні ринкових змін тарифів необхідно звернути увагу, відзначили в "Укртелекомі", що значна кількість операторів "ухиляється" від сплати податків в повному обсязі. Для цього використовуються десятки ФОП (фізосіб-підприємців) - "при цьому де-факто працюючи як великий бізнес обласного рівня".

Часто "сірими" операторами використовується дешеве обладнання без належної сертифікації та технічної підтримки.

"Це все створює умови неринкових конкурентних переваг, в тому числі і в цiноутвореннi", - підсумували в компанії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics