Close button

Медики назвали кращі харчові звички для здорового серця

Медики назвали кращі харчові звички для здорового серця

Щоб серце працювало, як мотор до самих сивин, а судини залишалися чистими - харчуйтеся по середземноморської дієти. Цей тип харчування досить популярний, і ось знову медики підтвердили, що кращого раціону для здоров'я серця і судин годі й шукати, повідомляє Сегодня.

Середземноморська дієта - це, в тому числі морепродукти

Переваги такої дієти давно оцінили жителі країн Середземномор'я: тривалість життя у них вище, а смертність від хвороб серця і судин - менше, ніж у східноєвропейців, північних європейців і американців. Учасники дослідження - люди з атеросклерозом і іншими серцево-судинними патологіями харчувалися по середземноморську дієту 3 місяці. І вже за такий короткий період рівень холестерину, який веде до закорковування судин, у них став набагато нижче.

Середземноморська дієта в основному складається з рослинних продуктів, при цьому не виключаються м'ясо, риба, море і молочні продукти. Дієта базується не на рекомендаціях по відстеженню щоденної кількості жирів, білків і вуглеводів і не на калорійності раціону. А на частоті вживання певних груп продуктів за різні інтервали часу. Результати дослідження опубліковані в журналі Nutrition.

Основні принципи середземноморської дієти такі:

  1. Використовуйте оливкову олію в якості основного кухонного жиру. Кожне основне прийняття їжі, а не перекус, повинен збалансовано включати овочі, фрукти, зернові.
  2. Щотижня необхідні як мінімум дві порції риби та дві - білого м'яса. Намагайтеся вибирати молочні продукти з низьким вмістом жиру та уникайте солодких йогуртів і молочних напоїв.
  3. Яйця не заборонені, але їх рекомендується з'їдати не більше 4-х за тиждень.
  4. Алкогольні напої можна вживати в поєднанні з їжею, перевага віддається провину. Але захоплюватися спиртним не варто.

Новини

Популярні теми форуму

analytics