Close button

Вірастюк розповів про свої перші ініціативи в Раді

Вірастюк розповів про свої перші ініціативи в Раді
Фото: Василь Вірастюк / Facebook

На довиборах до Верховної Ради в окрузі №87 Івано-Франківської області переміг кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк. Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії після обробки 100% протоколів на 117 виборчих дільницях, повідомляє Вісті.

Редакція поспілкувалася з Василем Вірастюком та запитала про його перші рішення в парламенті.

Василю Ярославовичу, Вас можна вже привітати з перемогою на виборах. Що зараз відбувається на окрузі?

Вітати мене ще поки що ні з чим, тому що офіційно ще немає цього на сайті ЦВК. Документи тільки прямують до Києва, тому говорити про перемогу ще рано. Офіційно. На цей час та інформація, яка є: оброблено 100% бюлетенів і ОВК передала бюлетені й усю документацію до Києва.

Я сподіваюся, що ті люди на ТВК будуть покарані, тому що, якщо вони взяли на себе відповідальність на прохання або, можливо, з якоїсь іншої причини робити фальсифікації, вкидання, "каруселі", "переодягання", дописування і так далі, то вони, я сподіваюся, будуть покарані.

Я вам можу сказати, я не пам'ятаю статтю, але це термін від 2 до 6 років. Люди просто не розуміли, що вони роблять і яку відповідальність вони взяли на себе. Однак, я думаю, що нашими юристами буде доведено це все до логічного завершення, щоб такого більше не відбувалося.

На жаль, можу Вам сказати, що деякими ЗМІ все висвітлювалося не в тому ключі, в якому все відбувалося. Звинувачували нас у всіх смертних гріхах, але насправді потрібно дивитися на всіх наших опонентів і на команду Шевченка. Тому що з їхнього боку були колосальні махінації та фальсифікації. Це все є у нас, зафіксовано нашими спостерігачами на відео, все оформлено, подано. Ми вже на цей момент виграли 4 суди. Скільки ще позовів буде подано нашою командою - це питання до юристів.

Які законодавчі ініціативи від Вас будуть першим в парламенті?

Я раніше заявляв, що першопричиною піти кандидатом на довибори до парламенту було все-таки бажання реалізації та створення реабілітаційних центрів для поранених ветеранів збройних конфліктів. Це першопричина, чому я прийняв таке рішення.

Друге важливе питання, яким потрібно займатися, це мій регіон, мій округ, тому що проблем насправді дуже багато. Залишається почати й закінчити це. Тому є насправді, чим займатися.

З приводу законотворчої діяльності, то я поки що не можу відповісти на це питання, тому що потрібно все-таки звикнути до нового напрямку. Ви ж самі розумієте, це для мене нове. Потрібно прийти, сісти, розібратися, набрати команду кваліфікованих фахівців. У кожного ж депутата є команда юристів, людей активних, мотивованих. Ну й далі, розібравшись з цим питанням, рухатися вперед.

Новини

Популярні теми форуму

analytics