Close button

Укрзалізниця витратить на ремонт шляхів 9 млрд

Укрзалізниця витратить на ремонт шляхів 9 млрд

АТ "Укрзалізниця" почала сезон колійних робіт, в ході яких планує реконструкцію і капітальний ремонт майже 400 км шляхів і ще 800 км оновити середнім ремонтом, повідомляє БізнесЦензор.

В цілому, у 2021 році Укрзалізниця планує вкласти в ремонт і модернізацію інфраструктури до 9 мрлд грн.

Також буде проведена реконструкція і капремонт 455 стрілочних переводів та ще 600 оновлені.

"Основні роботи будуть зосереджені на проблемних ділянках з інтенсивним рухом. Після виконання робіт будуть скасовані чинні обмеження швидкості, реалізована максимальна пропускна здатність для вантажних поїздів і максимальна графікова швидкість для пасажирських", - говорить виконуючий обов'язки голови правління Укрзалізниці Іван Юрик.

Передбачається, що в цьому році колійні роботи будуть виконуватися, зокрема, на напрямках Дарниця - Гребінка, Київ - Фастів - Жмеринка - Вапнярка - Одеса, Знам'янка - Одеса, Миронівка - П'ятихатки - Чаплине, Козятин - Шепетівка - Здолбунів, Кривий Ріг-Головний - Комиш-Зоря - Волноваха - Маріуполь, Львів - Стрий - Чоп та ін.

Також Укрзалізниця починає два масштабних інфраструктурних проекти по електрифікації напрямків Долинська - Миколаїв - Колосівка та Ковель - Ізов - Держкордон. Причому останній проект планується реалізовувати за власні кошти і закінчити вже в цьому році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics