Close button

Революція Гелендваген: що відомо про електромобіль Mercedes G-Class

Революція Гелендваген: що відомо про електромобіль Mercedes G-Class
Фото: Daimler AG

ВВедомстве інтелектуальної власності Європейського союзу (EUIPO) виявлена патентна заявка Daimler AG на нові торгові знаки Mercedes EQG 580 і EQG 560, датовані 1 квітня 2021 року. Під цими назвами на ринок вийдуть електричні модифікації Mercedes G-Class, повідомляє Автоцентр.

Вперше заявку на торговельну марку EQG концерн подавав ще в 2016 році. Через три роки поява електромобіля Мерседес Гелендваген зазначив у своєму Twitter глава Daimler Ола Калленіус. Офіційне підтвердження електричної версії позашляховика прозвучало в жовтні 2020 року під час презентації подальшої стратегії розвитку марки. Згідно з планами, до кінця десятиліття на електричні моделі буде припадати більше 50% продажів Mercedes-Benz.

Подробиці про новий G-Class на електротязі і терміни виходу новинки на ринок поки не озвучені. Але вже очевидно, що це справжня революція: Гелендваген вперше отримає повністю електричний привід. З іншого боку, такі позашляховики сьогодні стають дедалі популярнішими.

future-mercedes-eqg-electric-g-class-rec

Відомо, що G-Class буде першою моделлю, побудованою на новій модульній архітектурі. В першу чергу вона призначена для моделей представницького класу. Очікується, що запас ходу електричного позашляховика Мерседес складе 760 км.

Новини

Популярні теми форуму

analytics