Close button

Mercedes застовпив імена для електричного G-класу

Mercedes застовпив імена для електричного G-класу
Фото: gearpatrol.com

Марка Mercedes-Benz запатентувала імена EQG 560 і EQG 580. Вони, очевидно, будуть використовуватися для повністю електричної версії бензинових і дизельних позашляховиків G-Class, повідомляє InsideEVs.

У бренду вже є моделі EQA, EQB, EQC і EQV, які є не більш ніж електричними версіями машин з двигунами внутрішнього згоряння. При цьому тільки майбутній EQS стане першою моделлю бренду, яка не має прямого бензинового аналога.

На жаль, над іншим ми маємо тільки гадати. По-перше, ми не знаємо, що означають цифрові індекси. Так, днями стало відомо, що у випадку з EQS індекс «580» обіцяє батарею на 107,8 кіловат-годин, а також електропривод сумарною потужністю 524 кінські сили.

Для порівняння у Mercedes EQC 400 є батарея на 80 кіловат-годин і мотори на 400 кінських сил. А у Mercedes EQA 250 - 190 кінських сил і батарея на 66,5 кіловат-годин.

Зізнаємося чесно, прямої кореляції між цифрами і технічними характеристиками ми не бачимо, за винятком того, що по динаміці електричні автомобілі приблизно відповідають бензиновим аналогам з тими ж індексами. Але в цьому випадку виникає питання з приводу аж надто близьких значень між моделями «560» і «580».

Нарешті, не зовсім зрозуміло, як саме Mercedes буде переводити G-Class на електропривод. Шасі цієї рамної машини спочатку розрахована на використання роздавальної коробки передач, яку буде непросто замінити звичної для електромобілів схемою з окремими моторами спереду і ззаду.

Не виключено, звичайно, що Mercedes просто зареєстрував імена «про всяк випадок», і конкретного плану їх використання немає.

Новини

Популярні теми форуму

analytics