Close button

Бійцем елітного спецназу ЗСУ вперше стала жінка

Бійцем елітного спецназу ЗСУ вперше стала жінка

До лав Сил спеціальних операцій ЗС України вперше потрапила жінка. Наказ про допуск жінок до лав елітного "спецпідрозділу" був виданий ще у 2016 році, проте до цього жодна кандидатка не змогла пройти кваліфікаційний курс.

Про це повідомила прес-служба Навчально-тренувального центру Сил спецоперацій ВС України.

Говориться про те, що з 2016 року багато кандидаток з середовищ "спеціального призначення" і "великої армії" намагалися пройти відбір, проте не долали його.

Представники центру відзначають, що для проходження кваліфікаційного курсу потрібно "об'єднати дух, інтелект і фізичні вміння", і всіх кандидаток до цього "підводили м'язи".

Відзначимо, що всі кандидати на потрапляння до лав елітних спецпідрозділів ЗСУ повинні пройти кваліфікаційний курс, що включає виснажливі фізичні вправи та психологічне навантаження. Наприклад, курсанти "позбавляються" імен і отримують замість них номери.

Можливо, це зображення (один або кілька людей, військова форма і на відкритому повітрі) Для попадання в ряди Сил спеціальних операцій ЗСУ курсанти повинні довести фізичну придатність. Фото: Навчально-тренувальний центр / Facebook.

Можливо, це зображення (один або кілька людей) Замість імен бійці отримують номери. Фото: Навчально-тренувальний центр / Facebook.

Новини

Популярні теми форуму

analytics