Close button

Чому позашляховик Hummer поступається пікапу в потужності

Чому позашляховик Hummer поступається пікапу в потужності

У компанії пояснили занижену потужність недостатньою ємністю акумуляторів, повідомляє InsideEVs.

Після прем'єри позашляховика Hummer, створеного на базі представленого восени електричного пікапа, у багатьох виникло резонне питання: чому потужність пасажирської машини нижче, ніж у вантажівки (830 кінських сил проти тисячі «конячок»)?

Відповідь в інтерв'ю виданню Muscle Cars & Trucks дав головний інженер проекту Ел Оппенгейзер.

Він зазначив, що у позашляховика на 23 сантиметри коротше колісна база, а тому конструкторам довелося урізати розміри тягової батареї. Розглядався варіант розміщення додаткових блоків в багажнику, але від цієї ідеї відмовилися з міркувань компонування.

При цьому у топових версій позашляховика і пікапа одні і ті ж попередні значення запасу ходу: більше 300 миль або більше 482 кілометрів на одному заряді. А значить, позашляховик виявився енергоефективніше вантажівки.

Саме з цим пов'язане урізання потужності. Машина втратила 170 кінських сил, щоб витрачати менше електроенергії і мати можливість проїжджати далі. Ми можемо припустити, що на економічності також позначилася менша маса пятидверной машини, яка в сумі коротше пікапа більш ніж на півметра.

В GM поки не називали ємність батареї Hummer. Наші підрахунки показують, що для пікапа вона дорівнює приблизно 200 кіловат-годин. При існуючій щільності електроенергії в літій-іонних акумуляторах, один такий блок повинен важити приблизно тонну, не рахуючи маси самої машини.

Судячи з усього, в обох «Хамерах» в електроприводі використовується одно і теж «залізо», а зниження потужності досягнуто за рахунок зміни програмного забезпечення. А значить, ми може очікувати появи пропозицій від тюнінгових компаній з перепрошивки і поверненню позашляховику повної потужності ціною зменшення запасу ходу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics