Close button

Оприлюднено черговий проект закону про обов'язковий техогляд

Оприлюднено черговий проект закону про обов'язковий техогляд

Проект повинні обговорити зацікавлені сторони, після чого Кабмін подасть його на розгляд парламенту, повідомляє Автомир.

Міністерство інфраструктури України оприлюднило нову редакцію проекту Закону про обов'язковий техогляд для всіх транспортних засобів, оскільки попередні його версії були розкритиковані профільними асоціаціями та підприємцями. Що пропонують тепер?

Як говориться в пояснювальній записці, реалізація проекту призведе до зменшення смертності в результаті ДТП на 30% протягом 4 років, до підвищення безпеки дорожнього руху та транспортної дисципліни його учасників, до зниження рівня аварійності, зменшення кількості ДТП та тяжкості їх наслідків, зменшення шкідливого впливу автомобілів на природу.

У проекті пропонується зобов'язати перевізників використовувати тахографи і обмежувачі швидкості, створити нову систему підвищення кваліфікації професійних водіїв і інші засоби стимулювання зниження аварійності. Зокрема, проводити техогляд не тільки для комерційного транспорту, а й для приватного.

Згідно з оприлюдненим законопроекту, легкові автомобілі (з кількістю пасажирів до 9) повинні проходити обов'язковий техогляд через чотири роки після першої реєстрації, а далі - раз на два роки. У разі, коли автомобіль використовується в таксі - щорічно. Якщо автомобіль вчасно не пройшов обов'язковий технічний контроль, власник повинен заплатити штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 1700 грн).

Свої зауваження та пропозиції щодо проекту закону можна відправити до Міністерства інфраструктури протягом місяця.

Новини

Популярні теми форуму

analytics