Close button

Оновлений BYD Song Pro: могутніше і елегантніше

Оновлений BYD Song Pro: могутніше і елегантніше
Фото: BYD

Компанія BYD освіжила кросовер Song Pro лише через два роки після його дебюту. На китайському ринку автомобіль пропонується з бензинової, plug-in гібридної і електричної силовими установками, повідомляє Колёса.ru.

У 2020 році компанія BYD, за даними ресурсу CarSalesBase, реалізувала в Китаї 411 241 автомобіль, на 8,9% менше, ніж в 2019-му, але при цьому вартість її акцій на Гонконгській біржі за минулий рік зросла приблизно в п'ять разів. Оптимізм інвесторам вселяє авторитетний американський фінансист Уоррен Баффетт, який через керовану ним компанію Berkshire Hathaway володіє 8,2% акцій BYD, - раз Баффет тримає акції BYD, значить у компанії все добре. Крім того на руку BYD грає об'єктивне зростання попиту на електромобілі в світі, партнерство з Daimler і власне виробництво батарей, які можна продавати на сторону навіть при низькому попиті на власні авто.

На домашньому ринку BYD - типовий середнячок за обсягами продажів. У той же час компанія вважається одним з лідерів «розеточного» сегмента і пропонує хороший асортимент plug-in гібридів і електромобілів. Кросовер BYD Song Pro, який став приводом для цієї публікації, дебютував в 2019 році відразу в трьох версіях - бензинової, plug-in гібридної і електричної. У 2020-му Song Pro розійшовся тиражем 93 262 примірника, ставши найпопулярнішою моделлю BYD в Китаї.

Непоганий на перший погляд старт не цілком влаштовує керівництво BYD, адже воно тримає на прицілі куди більш успішних конкурентів - Haval H6, Changan CS75 і Geely Boyue (відомий в РФ як Atlas), які знаходять в рік по 200-300 тисяч покупців. До того ж китайські автовиробники взяли останнім часом абсолютно скажений темп рестайлінг, який можна порівняти з таким в повоєнному американському автопромі, коли щорічне оновлення дизайну ключових моделей вважалося нормою.

1-1.jpg

Загалом, до Шанхайського автосалону 2021, який відкриється 19 квітня, компанія BYD підготувала рестайлінговий Song Pro, а китайський ЗМІ вже опублікували перші фотографії новинки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics