Close button

Кім Чен Ин визнав, що КНДР переживає безпрецедентні труднощі

Кім Чен Ин визнав, що КНДР переживає безпрецедентні труднощі

КНДР на тлі "блискучих успіхів, досягнутих партією і народом", на шляху свого розвитку натрапляє на труднощі, заявив північнокорейський лідер Кім Чен Ин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Рішення з'їзду партії, націлені... на досягнення відчутних економічних змін і прогресу в економіці, в поліпшенні стандартів життя людей... далекі від реалізації", - зазначив Кім Чен Ин на шостий конференції секретарів осередків Трудової партії Кореї, назвавши нинішні труднощі "безпрецедентними і гіршими" з усього, з чим стикалася країна.

Північнокорейський лідер заявив про необхідність подолати безліч викликів, щоб виконати завдання попереднього п'ятирічного плану розвитку, прийнятого у 2016 році, і закликав партійні осередки на місцях чесно проаналізувати допущені помилки й усунути недоліки для стійкого і здорового партійного розвитку.

У партійні осередки в КНДР входить від п'яти до 30 осіб, які покликані наглядати за роботою підприємств промисловості й сільського господарства.

Експерти агентства Associated press вважають, що удар пандемії з північнокорейської економіки, і без того страждає від десятиліть неефективного управління, і американські санкції, поставили лідера КНДР в найскладніше становище за весь час його правління.

У лютому Кім Чен Ин розкритикував свого кабінету за економічні невдачі країни й звільнив головного економіста за відсутність нових ідей з порятунку економіки. Аналітики вважають, що для пожвавлення північнокорейської економіки країні потрібно інвестувати в сучасне промислове обладнання і технології, а також імпортувати більше їжі або підвищити продуктивність ферм. За оцінкою ООН, у 2019 році 40% населення КНДР не вистачало їжі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics