Close button

Зустріч Ердогана і Урсули фон дер Ляєн підкреслила проблему гендерної рівності

Зустріч Ердогана і Урсули фон дер Ляєн підкреслила проблему гендерної рівності

Зустріч президентів ЄС Урсули фон дер Ляєн і Шарль Мішеля з президентом Туреччини Ердоганом підкреслила проблему гендерної рівності у світі, повідомляє AP.

У Брюсселі активно обговорюють зустріч президентів в Туреччині. Особливо ретельно аналізують ситуацію, коли Урсулі фон дер Ляєн не вистачило стільця.

"Важливо те, що президент Єврокомісії мав сидіти точісінько так, як і президент Європейської ради, і президент Туреччини", - сказав головний представник комісії ЄС Ерік Мамер, додавши, що фон дер Лаєн була неприємно здивована таким інцидентом.

Цей інцидент активно обговорюють в мережі. У країнах ЄС засмучені, що Шарль Мішель не заступився за свою колегу і просто промовчав в даній ситуації. Деякі вважають, що для фон дер Ляєн не поставили стілець навмисно, щоб вона сиділа подалі від чоловіків.

"Тим не менше вона (Урсула фон дер Ляйен - ред.) вирішила продовжити, віддаючи пріоритет роботи змістом над протоколом. Але, тим не менш, дозвольте мені підкреслити, що президент очікує, що Єврокомісія, яку вона представляє, буде працювати відповідно до необхідного протоколу, і тому вона попросила свою команду встановити всі необхідні контакти, щоб гарантувати, що подібний інцидент не відбудеться в майбутньому", - сказав Мамер.

Новини

Популярні теми форуму

analytics