Close button

Як просувається утилізація затонулого судна з новими Kia і Hyundai на борту

Як просувається утилізація затонулого судна з новими Kia і Hyundai на борту
Фото: gcaptain.com

Вантажне судно MV Golden Ray c 4200 автомобілями Hyundai, Kia, GMC, RAM і Chevrolet на борту перекинулося біля порту Брансвік, штат Джорджія (США) 8 вересня 2019 року, практично відразу після виходу. Роботи з утилізації сів на мілину корабля стартували в грудні 2020 року, повідомляє Автоцентр.

На даний момент компанія Gallagher Marine, що відповідає за утилізацію вантажного судна, зуміла витягти 220 автомобілів. За інформацією GCaptain, 100 з них дістали з сьомої секції, інші - з третьої, щоб врівноважити конструкцію. Нагадаємо, корабель підлягає утилізації разом з транспортними засобами.

8554.jpg

Роботи з розрізання та утилізації судна тривають. Співробітники компанії вже розпиляли машинне відділення. Зараз ведуться роботи з вирівнювання ріжучої ланцюга для сьомий секції.

Інструмент не встояв перед посиленою конструкцією машинного відділення. Також планують просвердлити дренажні отвори в днищі корабля для зливу витеклих технічних рідин.

3673243.jpeg

Відповідно до плану утилізації, судно розріжуть на вісім частин. Для цього використовують величезні ланцюгові пили, які рухаються зі швидкістю 2 метри в хвилину. Пили закріплені на мостовому крані, спирається на дві величезні платформи. Кожна обладнана чотирма двигунами. Для того, щоб випливають паливо і технічні рідини не забруднювали воду, ділянка виконання робіт обгороджений спеціальними бар'єрами і сітками для уловлювання падаючих уламків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics