Close button

План США заробити трильйони на податках: подробиці

План США заробити трильйони на податках: подробиці

Влада США захотіли заробити 2,7 трильйона доларів на комбінації двох податкових маневрів: міжнародного і національного. Такий підрахунок привела міністр фінансів Джанет Йеллен, повідомляє "Лента.ру".

Йдеться про дві реформи. Перша передбачає підвищення податку на прибуток підприємств з 21 до 28 відсотків в рамках нового пакета стимулюючих заходів від уряду, оголошеного 1 квітня президентом Джо Байденом. В результаті цих змін Вашингтон збирається протягом найближчих 10 років поповнити бюджет на 2 трильйони доларів.

Друга реформа стосується недавньої пропозиції Йеллен, яка закликала владу всіх країн світу ввести податок на прибуток корпорацій і зберігати його не нижче мінімального рівня. Така міра направлена проти офшорних юрисдикцій, що залучають іноземний капітал податковими пільгами. За підрахунками міністра фінансів, до початку наступного десятиліття США вдасться зберегти близько 700 мільярдів доларів у вигляді сплаченого в країні податку на прибуток. В цьому випадку компаніям буде невигідно відкривати представництва в офшорах і тримати прибуток на їх балансі.

«Наші податкові надходження вже знаходяться на найнижчому рівні за кілька поколінь, і, оскільки вони будуть продовжувати падати нижче, у нас буде менше грошей для інвестування в дороги, мости, широкосмуговий зв'язок, дослідження і розробки», - зазначила Йеллен.

Новини

Популярні теми форуму

analytics