Close button

Міжбанк: втеча іноземних інвесторів прискорюється

Міжбанк: втеча іноземних інвесторів прискорюється

Розпродаж іноземними інвесторами українських цінних паперів і конвертація отриманої гривні у тверду валюту триває.

Згідно з інформацією, опублікованою на офіційному сайті Національного банку, вчора вони продали на вторинному ринку ОВДП на суму 1079 млн гривень. А вже сьогодні направили всю гривню на покупку безготівкового долара, що призвело до стрибка котирувань до 28,02 гривень на покупку і 28,035 гривень на продажу. Аж до 12-ї години дня угоди на міжбанку укладалися за цінами 28 гривень і вище. І тільки ближче до обідньої перерви ажіотаж почав стихати, а цінники знову повернулися нижче рівня 28 гривень.

Неспокійно було сьогодні і на готівковому ринку. Перевірки контролюючих органів (і локдаун їм не перешкода!) стали причиною тимчасового закриття деяких оптових обмінних пунктів у столиці. В інших, відреагувавши на події на міжбанку, ціни злетіли до 27,95-27,97 гривень: за такою ціною сьогодні в першій половині дня продавали готівкового «американця». Щойно котирування на міжбанківському валютному ринку повернулися нижче рівня 28 гривень, почав знижуватися цінник і на готівковий долар. До кінця обідньої перерви долар продавали вже по 27,89-27,90 гривень.

Зростання євро на світовому ринку FOREX, що тривало з понеділка по середу, загальмувалось. Сьогодні євро не змогло піднятися вище вчорашнього максимуму й опустилось до позначки 1,1860 долара. Готівкове євро в оптових обмінниках у першій половині дня продавали по 33,10-33,15 гривень, але до обіду слідом за доларом подешевшало і воно: цінник опустили до 33,05-33,08 гривень.

Російський долар у світі сьогодні торгується в діапазоні 76,80-77,40 рублів за долар. Різких стрибків, які спостерігалися в попередні дні, сьогодні немає: ринок чекає, що ввечері скаже голова ФРС США Джером Пауелл на віртуальній конференції Міжнародного валютного фонду. Ціна готівкового рубля в столиці залишилася на колишньому рівні: як і вчора, сьогодні його продають по 3,63-3,65 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics