Close button

Вихід фільму Bellingcat про "вагнерівців" перенесли на кінець квітня: деталі

Вихід фільму Bellingcat про "вагнерівців" перенесли на кінець квітня: деталі

Фільм журналістів-розслідувачів стане "моральним ударом" для влади, багато місяців стверджували, що ніякої спецоперації із затримання членів ПВК "Вагнера" не було взагалі, повідомляє Цензор.

Про це пише у Фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"За даними джерел Цензор.Нет, вихід першої частини розслідування Белінгкет про спецоперацію із захоплення російських терористів та її провалі Белінгкет переніс на кінець квітня", - написав журналіст.

Прем'єру перенесли з кількох причин. Деякі учасники спецоперації тільки нещодавно погодилися взяти участь в зйомках - і для запису інтерв'ю з ними автор фільму Христо Грозєв прилітав до України на початку квітня. Нові свідки провалу спецоперації знайшлися за межами нашої країни. Крім цього, як пише Бутусов, виникли питання щодо безпеки окремих учасників зйомок, і на їх рішення теж потрібен час.

"Наскільки мені відомо, Белінгкет не збирається досліджувати політичні проблеми української влади та інших країн, які брали участь у спецоперації. Досліджуються факти, що підлягають публічній експертизі та перевірці з відкритих джерел і баз даних, до яких можна знайти доступ. Ніякі політичні впливи на Белінгкет і спроби змінити зміст фільму не спрацюють, там буде сказана правда", - вважає Бутусов.

Журналіст нагадав, що голова ОП Андрій Єрмак та інші представники влади кілька місяців публічно заявляли, що ніякої спецоперації нібито не було.

"Фільм стане моральним ударом для влади. Суспільство побачить, що спецоперація була, і вона могла завершитися успіхом. Цей фільм дійсно стане важливою доказовою базою у справі про державну зраду в керівництві країни. Так що прийде час, і всі керівники, які на камеру говорять про захист країни, а насправді злили ворогові інформацію про захоплення 28 терористів, ще будуть відповідати перед судом за допомогою розслідування Белінгкет", - підсумував Бутусов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics