Close button

У Болгарії позбавляються від польської курятини

У Болгарії позбавляються від польської курятини

Державне агентство продовольчої безпеки Болгарії прийняло рішення про знищення курячого м'яса, доставленого з Польщі. Йдеться про 10 тонн продукції, повідомляє Кореспондент.

Відомство повідомляє, що піти на цей крок, в агентстві зважилися після того, як стали відомі результати експертизи, яка виявила зараження стегенець сальмонелою - бактерією, яка може викликати серйозні харчові розлади.

"Взяття проб для дослідження знаходиться під посиленим контролем, здійснюваним Агентством по відношенню до всіх поставок пташиного м'яса і субпродуктів, вироблених у Польщі", - йдеться в повідомленні відомства.

Відзначається, що Софія вже повідомила Варшаву про інцидент. Це не перші проблеми з імпортом недоброякісної польської курятини до Болгарії.

У 2019 через відсутність належної перевірки до ринку балканської республіки дісталося більш як сто тонн м'яса з сальмонелою. Також, повідомляється, що у 2020 році ситуація покращилася - Агентство не допустило надходження зараженої продукції у відкритий продаж.

Нагадаємо, Україна відновлює експорт м'яса птиці в країни Європейського Союзу. Торгівля була припинена взимку під час спалаху в деяких районах пташиного грипу. Також, у 2020 році Україна скоротила експорт курятини в країни ЄС на 18,8%, але при цьому стала третім найбільшим постачальником м'яса птиці в Євросоюзі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics