Close button

П'ять вправ для здоров'я серця

Ця гімнастика не тільки позитивно впливає на функції серця. Вона допоможе нормалізувати артеріальний тиск, роботу внутрішніх органів, зніме стресову напругу. Ось докладний опис 5 вправ для здоров'я вашого серця, повідомляє Econet.

Від здоров'я серця багато в чому залежить тривалість життя. Ці вправи допоможуть зміцнити важливий орган і знизити ймовірність кардіологічних проблем. Комбінація розтяжки, вправ для серця і контролю дихання позитивно вплинуть на здоров'я.

Вправи для зміцнення серця

5 вправ для здоров'я серця

5. Проста поза по-турецьки

Вправа спрямована на глибоке дихання, знижуючи стрес, збільшуючи об'єм легенів і регулюючи тиск. Крім користі для здоров'я серця, вправа зміцнює спину.

Виконання

  • Схрещуємо гомілки, розводимо коліна і опускаємо кожну стопу під протилежне коліно, згинаючи ноги в колінах і до тулуба.
  • Складаємо руки на колінах (долоні вгору) або кладемо їх на коліна (долоні вниз). Тягнемо куприк до підлоги, притискаємо лопатки до спини у верхній зоні корпусу, не прогинаючи нижню область спини і не виштовхуючи вперед нижні ребра.

5 вправ для здоров'я серця

4. Поза гори

Вправа допоможе поліпшити поставу, регулювати тиск.

Виконання

  • В.П. - стоячи, основи великих пальців ніг стикаються, п'яти трохи розставлені (таким чином, щоб другі пальці ніг виявилися паралельними). Піднімаємо і розводимо пальці ніг і подушечки ступень, далі плавно кладемо їх на підлогу. Качаємо вперед-назад і вліво-вправо. Плавно зводимо нанівець розгойдування, рівномірно розподіляючи вагу на стопах.
  • Напружуємо м'язи стегна і піднімаємо коліна, не напружуючи нижню область живота. Піднімаємо щиколотки, зміцнюючи внутрішні склепіння. Тепер уявляємо вісь енергії вгору по внутрішній частині стегон до паху, а звідти через центр корпусу, шию і голову і через верхівку. Трохи повертаємо стегна всередину. Тягнемо куприк до підлоги і піднімаємо лобок до пупка.
  • Притискаємо лопатки до спини, тепер розсовуємо і розслабляємо їх. Не виштовхуючи вперед ребра, піднімаємо верх грудної клітини до стелі. Розсовуємо ключиці. Руки вільно звисають.
  • Врівноважуємо верхівку голови над серединою таза, підборіддя паралельне підлозі, горло розслаблене, мова плоско розташовується на дні рота. Очі розслаблені.
  • Знаходимося у позиції півхвилини - хвилину, дихання спокійне.

5 вправ для здоров'я серця

3. Великі пальці ніг

Вправа викликає прилив крові до серця, стимулюючи і зміцнюючи його. Також вона нормалізує травлення, функції печінки і нирок.

Виконання

  • В.П. - стоячи прямо, внутрішні частини стоп паралельні на відстані 15 см один від одного. Напружуємо передню мускулатуру стегна, піднімаючи коліна. Тримаємо ноги прямими і видихаємо, робимо нахил вперед від тазостегнових суглобів, переміщаючи корпус і голову як одне ціле.
  • Проводимо вказівним і середнім пальцями рук між великим і 2-м пальцями ніг. Згинаємо ці пальці і з силою беремося за великі пальці ніг, обхопивши великими пальцями 2 інших пальця.
  • На вдиху піднімаємо корпус, ніби збираючись встати, випрямляє лікті. Витягуємо передню сторону корпусу.
  • Піднімаємо верхню область грудної клітини максимально високо, але піднімаючи голову так, щоб не здавити задню область шиї. Лоб розслаблений.
  • Робимо видих, згинаємо руки в ліктях і в сторони, підтягуємося на носках, подовжуємо передню і бічні сторони корпусу і повільно нахиляється вперед.

5 вправ для здоров'я серця

2. Собака мордою вниз

Вправа регулює високий тиск, знімає симптоми зап'ястного каналу, нормалізує травленням гормональний баланс.

Виконання

  • В.П. - стоячи на четвереньках. Ставимо коліна точно під стегна, а руки трохи попереду плечей. Розводимо долоні, при цьому вказівні пальці паралельні / трохи вивернуті, пальці ніг розгорнуті вниз.
  • Робимо видих і відриваємо коліна від підлоги. Тримаємо коліна трохи зігнутими, п'яти відірвані від статі. Тягнемо куприк від задньої сторони тазу і трохи притискаємо його до лобка. Докладаючи зусилля, піднімаємо сідниці вгору і від внутрішньої частини щиколоток тягнемо внутрішню поверхню ніг до паху.
  • З видихом відсуваємо підняті стегна назад і тягнемося п'ятами вниз (до підлоги). Випрямляємо, але не стуляємо коліна. Трішки повертаємо верхню область стегна всередину. Стискаємо передню зону таза.
  • Вдавлюємо підстави вказівних пальців рук в підлогу. Звідси піднімаємо руки від зап'ясть до верху плечей. Впираємося лопатками в спину, тепер розширюємо їх і тягнемо до куприка. Голова між передпліччям, що не звисає. 5 вправ для здоров'я серця

1. Поза голови на коліні

Вправа знижує частоту скорочень серця, заспокоює дихання. Вона нормалізує тиск, знімає астматичні симптоми, оптимізує травлення.

Виконання

  • В.П. - сидячи з витягнутими ногами. Згинаємо ліву ногу, підтягуючи підошву ступні до верхньої внутрішньої зоні правого стегна. Ліве коліно знаходиться на підлозі.
  • Підносимо руки до правої ноги. Робимо вдих і повертаємося до витягнутої нозі. Робимо видих і нахил вперед.
  • Дихання глибоке і плавне (5 вдихів).
  • Виходимо з пози, роблячи вдих назад в І.П. Проробляємо те ж саме з іншого боку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics