Close button

Україна не буде нападати на Донбас, це російська дезінформація, — Хомчак

Україна не буде нападати на Донбас, це російська дезінформація, — Хомчак

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак випустив офіційну заяву, в якій назвав пріоритетний політичний курс щодо повернення окупованих територій і засудив інформаційні фейки, поширювані Росією.

Текст опублікувала прес-служба Генштабу ЗСУ.

Хомчак закликав не реагувати та не поширювати неправдиву інформацію про те, що Україна збирається атакувати тимчасово окуповані території Донбасу. Він зазначив, що вище військово-політичне керівництво обрало дипломатію головним інструментом для повернення українських земель.

"Звільнення тимчасово окупованих територій силовим шляхом неминуче призведе до загибелі великої кількості мирних жителів і втрат серед військовослужбовців, що є неприйнятним для України. Будучи відданою загальнолюдським цінностям і нормам міжнародного гуманітарного права, наша держава на перше місце ставить життя своїх громадян", - зазначив головнокомандувач.

Росія ж, продовжив він, маніпулює інформацією, сіє паніку серед жителів окупованих територій і нарощує військову міць на кордонах з Україною заради додаткового тиску.

В даний момент наша країна посилює обороноздатність в продуктивному діалозі з НАТО. Така співпраця прокладе стежку до повноправного членства в Альянсі, резюмував Хомчак.

Новини

Популярні теми форуму

analytics