Close button

Учені створили тест, який виявляє стадію депресії

Учені створили тест, який виявляє стадію депресії

Американські дослідники Медичної школи Університету Індіани створили аналіз крові, який дозволяє встановити стадію депресії у людини і спрогнозувати ризик появи біполярного розладу, повідомляє УНИАН.

Роботу опублікували в журналі Molecular Psychiatry.

Керівник дослідження Олександр Нікулеску зі своєю командою вивчали біомаркери крові, що свідчать про посттравматичний стресовий розлад, хворобу Альцгеймера і схильнысть до суїциду.

Дослідження тривало чотири роки, в ньому взяли участь 300 осіб. За добровольцями вели спостереження, коли вони перебували в поганому і хорошому настрої. Вчені фіксували зміни біологічних маркерів в їх крові.

Далі вони використовували базу даних, розроблену на основі минулих дослідів, і визначили 26 головних показників. Біомаркери відібрали і протестували в інших групах людей, щоб з'ясувати, наскільки правдиві передбачення фахівців.

Також дослідники зрозуміли, що розлади настрою взаємопов'язані з генами циркадних ритмів, що регулюють сезонні, нічні і денні цикли, а також цикли сну-неспання. Цим фахівці пояснили, чому пацієнти відчувають себе погано через сезонні зміни і порушення сну.

За результатами дослідження фахівці розробили тест, який визначає стадію депресії і ризик виникнення важкої форми хвороби і біполярного розладу. Тест також радить кращий вибір препаратів для хворих. Фактично вчені знайшли новий потенційний засіб для лікування депресії.

Тепер Нікулеску зі своєю командою планують співпрацювати з фармацевтичними компаніями та іншими лікарями, щоб почати використовувати результати своїх досліджень в роботі з справжніми пацієнтами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics