Close button

США побачили в цифровому юані потенційну загрозу

США побачили в цифровому юані потенційну загрозу

Деякі офіційні особи США побачили в цифровому юані потенційну загрозу, повідомляє "Лента.ру".

Адміністрація президента США Джо Байдена ретельно вивчає плани Китаю щодо цифрового юаня. Деякі зі співробітників побоюються, що він може дати поштовх «довгостроковій спробі повалити долар з місця домінуючої світової резервної валюти».

Чиновники міністерства фінансів США, Держдепартаменту, Пентагону і Ради національної безпеки активізують свої зусилля, щоб зрозуміти можливі наслідки впровадження цифрового юаня. Зокрема, вони хочуть вивчити шляхи поширення валюти і можливість обійти американські санкції з її допомогою. Вашингтон вважає особливо важливим те, які наслідки для світової фінансової системи можуть проявитися в довгостроковій перспективі.

Народний банк Китаю є одним з декількох світових регуляторів, які розробляють власну цифрову валюту. Цим же займаються центробанки Швеції, Франції, Росії та ще кількох країн. Цифрова валюта, як очікується, буде схожа за своїм функціоналом з безготівковими грошима, проте формально буде третім видом платіжного засобу на додаток до існуючих готівкових і безготівкових грошових коштів.

При цьому фінансова влада країн, що розробляють свою цифрову валюту, підкреслюють, що вона не буде мати нічого спільного з криптовалютою, оскільки буде випускатися єдиним емісійним центром в особі Центробанку - в той час як головною ознакою криптовалюти є децентралізованість.

Новини

Популярні теми форуму

analytics