Close button

У США поліція застрелила темношкірого: натовпи людей протестують

У США поліція застрелила темношкірого: натовпи людей протестують
Фото: Pixabay

В американському місті Бруклін-Сентер, штат Міннесота, поліцейський застрелив темношкірого чоловіка. Сотні активістів почали протест, повідомляє CNN.

Поліцейські затримали 20-річного Данте Райта за порушення правил дорожнього руху. Виявилося, що раніше суд видав ордер на арешт чоловіка - правоохоронці спробували його затримати. Райт відмовився коритися і кинувся до своєї машини, після чого співробітники поліції відкрили вогонь.

Відомо, що машина проїхала кілька кварталів і врізалася в іншу. Поліцейські та медики намагалися надати Райту посильну допомогу, але він не вижив. У тому ж автомобілі їхала жінка - вона отримала травми, але її життю нічого не загрожує.

Пізніше під поліцейською дільницею міста почав збиратися протест. Близько 500 осіб засудили дії правоохоронців і політику влади. Протестувальники спалили 2 службові автомобілі, а поліція застосувала сльозогінний газ, гумові кулі і світлошумові гранати.

Протестуючі протистоять правоохоронним органам 11 квітня 2021 року в Бруклінському центрі, штат Міннесота. Фото: Getty Images.

Люди піднімають руки перед владою в неділю, 11 квітня 2021 року, о Бруклінському центрі, штат Міннесота. Фото: CNN.

Новини

Популярні теми форуму

analytics