Close button

Канада заборонила продаж Туреччині військових товарів

Канада заборонила продаж Туреччині військових товарів

Як вважає прем'єр-міністр Канади Джастіна Трюдо, країна припиняє експорт оборонних товарів до Туреччини через конфлікт в Нагірному Карабасі, повідомляє Коментарі.

Міністр закордонних справ Марк Гарно оголосив у понеділок, що Канада більше не буде продавати товари та технології військового призначення своєму союзнику по Організації Північноатлантичного договору. Рішення було прийнято після розгляду тверджень про те, що військова технологія канадського виробництва використовувалася Азербайджаном в конфлікті між Наргорним Карабахом і Вірменією.

"Після того як були виявлені достовірні докази того, що канадські технології, що експортуються до Туреччини, використовувалися в Нагірному Карабасі, сьогодні я оголошую про скасування дозволів, дія яких була призупинена восени 2020 року", - сказав Гарно в заяві.

Нагадаємо, що перші кроки в цьому напрямку Канада зробила минулої осені. Уряд Трюдо призупинив експорт до Туреччини в жовтні. Гарно додав, що він говорив зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу про створення механізму для обговорення майбутньої співпраці у сфері оборони між двома країнами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics