Close button

Суд виніс вирок "мінеру" будинку батьків Зеленського

Суд виніс вирок "мінеру" будинку батьків Зеленського

Чоловік заявив про мінування будинку, де проживають батьки президента України Володимира Зеленського, через маленьку пенсію.

Вирок був винесений 6 квітня. Про це свідчить відповідна публікація в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В ході слідства було встановлено, що увечері 15 лютого чоловік знаходився вдома і у нього раптово виник намір вчинити завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху в будинку, де проживають батьки Володимира Зеленського.

О 20:26 житель Кривого Рогу подзвонив на «102» й повідомив диспетчера поліції завідомо неправдиву інформацію про підготовку вибуху шляхом мінування. Свій вчинок чоловік пізніше пояснив особистою неприязню до Президента, яка заснована на обуреності з приводу маленької пенсії.

Дзержинський райсуд повністю визнав провину підозрюваного в зазначеному діянні.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.259 КК України та призначив визначене угодою покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки, але на підставі ст.75 КК України звільнив засудженого від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном в 2 (два) роки.

З засудженого повинні стягнути на користь держави судові витрати, пов'язані із залученням експерта для проведення судових експертиз в сумі 3922 грн. 80 коп.

Крім цього, суд задовольнив цивільний позов, згідно з яким необхідно стягнути з засудженого на користь цивільного позивача - 3-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ГСЧС України в Дніпропетровській області в рахунок відшкодування заподіяної матеріальної шкоди в сумі 65 042 грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics