Close button

Комаровський нагадав про профілактику в сезон активності кліщів

Комаровський нагадав про профілактику в сезон активності кліщів

Прийшла весна. Нарешті настали теплі деньки і можна погуляти на вулиці довше. Також це час, коли багато хто починає вибиратися на природу. Перед тим, як відправитися на пікнік, варто пам'ятати про небезпеки, які можуть чекати на вас в лісі, повідомляє Телеграф.

Доктор Комаровський вирішив нагадати, що разом із сезоном "шашликів" починається і сезон кліщів. Як уберегтися від укусу комахи він написав на своїй сторінці в Інстаграм.

"Сезон активності кліщів починається. Будьте обережні" - пише Євген Олегович.

Найголовніше в небезпечних районах - правильний одяг при відвідуванні лісу: довгі штани, довгі рукава, резинки на рукавах, сорочка в штани, штани в шкарпетки, шкарпетки в чоботи, шапка або капюшон, що захищає від потрапляння кліщів за комір. Також використовуйте репеленти.

Пересуваючись по стежках, намагайтеся вибирати більш-менш широкі, щоб ноги не торкалися чагарників. Регулярно переглядайте тіло і одяг.

Після повернення додому потрібен особливо уважний огляд. Зверніть увагу на наступні місця: навколо вух, у вухах, лінія росту волосся, під пахвами, в пупку, в області талії, в паху, під колінами, між пальцями ніг.

Новини

Популярні теми форуму

analytics