Close button

Світові фондові індекси досягли рекордного рівня

Світові фондові індекси досягли рекордного рівня

Світові фондові ринки досягли рекордних максимумів в середу, так як прибутковість облігацій знизилася після того, як дані показали, що інфляція в США не росте дуже швидко, повідомляє Reuters.

На даний момент побоювання з приводу того, що високі показники інфляції можуть поставити під загрозу сприятливу позицію Федеральної резервної системи, виросли на 0,2%.

Зростання було обмежено після того, як Johnson & Johnson заявила, що відкладе запровадження своєї вакцини від COVID-19 в Європу, так як агентства охорони здоров'я США рекомендували призупинити її використання, оскільки у шести жінок утворилися тромби.

Під керівництвом гонконгського Hang Seng більшість фондових індексів Азіатсько-Тихоокеанського регіону також виросли.

Орієнтир по прибутковості казначейських облігацій США трохи відновився. Прибутковість 10-річних казначейських облігацій США становить 1,632% після досягнення раніше тритижневого мінімуму.

Ф'ючерси на S&P 500 вказали на подальше зростання на 0,1% після того, як S&P 500 закрився на рекордних максимумах у вівторок.

Японія змінила тенденцію: Nikkei впав на 0,4%, оскільки зростання числа випадків коронавірусу викликало сумніви щодо її економічного відновлення за 100 днів до того, як Токіо буде приймати Олімпійські ігри.

За оцінкою MSCI, показники капіталу в 50 країнах зросли на 0,2% до рекордного рівня.

Індекс споживчих цін в США в березні виріс на 0,6%, що є найбільшим зростанням із серпня 2012 року, оскільки зростання вакцинації і податково-бюджетні стимули спровокували відкладений попит, як показали дані у вівторок. Економісти прогнозували, що індекс споживчих цін зросте на 0,5%.

За 12 місяців до березня індекс споживчих цін виріс на 2,6%. Це був найбільший приріст із серпня 2018 року, за яким було зростання на 1,7% в лютому.

«Чи не занадто високий» показник інфляції і відносно успішний аукціон 30-річних облігацій США у вівторок стали безпосередніми причинами зростання фондових ринків, сказав Франсуа Саварі, директор з інвестицій в швейцарській компанії, що управляє Prime Partners.

«Зараз люди чекають сезону прибутків, який повинен дати нам більше інформації про перспективи і про те, чи є суттєві ринкові показники, які ми спостерігали, логічними і стійкими», - сказав він.

Стратеги Deutsche Bank очікують, що прибуток S&P 500 буде на 7,5% вище консенсус-прогнозу, що значно вище історичного середнього показника в 4%, але нижче, ніж в попередні три квартали.

Новини

Популярні теми форуму

analytics