Close button

Ракетний есмінець ВМС США вийшов з Греції в напрямку Чорного моря

Ракетний есмінець ВМС США вийшов з Греції в напрямку Чорного моря

Ракетний есмінець ВМС США Donald Cook ( "Дональд Кук") - один з двох американських бойових кораблів, які найближчим часом повинні зайти в Чорне море, - в середу після поповнення паливом і припасами на базі Суда-Бей на грецькому острові Крит, попрямував до Чорноморських проток, свідчать дані міжнародної системи позиціонування суден (AIS), повідомляє Інтерфакс-Україна.

На базі Суда-Бей, куди есмінець зайшов в середу вранці, він пробув близько дев'яти годин. Після виходу американський корабель пішов курсом на північ до протоки Дарданелли. Його швидкість становить 14,3 вузла на годину (близько 26,5 км на годину). Він може увійти в Чорне море вже в четвер.

Місцезнаходження другого корабля - есмінця Roosevelt ( "Рузвельт") поки невідомо. За повідомленням 6-го оперативного флоту США, в кінці минулого тижня він в Середземному морі поповнив запаси від американського судна постачання USNS Supply.

Кожен з двох цих кораблів може нести до 56 крилатих ракет "Томагавк" з дальністю дії 1,6 тис. км. Крім того, вони оснащені системою протиракетної оборони "Іджіс". Завдяки своїм бойовим можливостям есмінці здатні вести швидкоплинний тривимірний бій з одночасним забезпеченням протиповітряної, протикорабельної та протичовнової оборони.

Як повідомляв МЗС Туреччини, кораблі повинні увійти в Чорне море 14 і 15 квітня. Вони пробудуть там до 4-5 травня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics