Close button

В Європі продовжують зростати ціни на б/у авто

В Європі продовжують зростати ціни на б/у авто

В Європі вже як кілька місяців поспіль продовжують рости ціни на б/у авто. За даними порталу AutoScout24, минулого місяця старе авто в Німеччині коштувало в середньому 22 258 евро - це приблизно на 1000 євро більше, ніж в березні 2020 го, повідомляє АвтоПортал.

Серед причин зростання цін AutoScout24 вказує постійний високий попит на старі автомобілі - така тенденція склалася ще рік тому, з початком пандемії коронавируса і введенням карантинних обмежень. При цьому сам ринок б/у авто вже не так сильно поповнюється новими пропозиціями.

Ще одна причина - на вторинному ринку стало більше свіжих авто, які, зрозуміло, коштують дорожче. Нарешті, зростає і сегмент старих електромобілів - ці машини також відомі високими прайсами.

Втім, найбільше стрибок цін відбувся в сегменті старих автомобілів класу люкс. Тут авто подорожчали в середньому до 56 055 євро - це на 3% більше, ніж місяцем раніше. Так що українцям, які в основному женуть з Європи дешеві б/у авто, особливо переживати не варто.

Що цікаво, ще в січні 2021 року різниця в ціні з показником за аналогічний період минулого року становила 800 євро. Тобто, за пару місяців б/у авто в Європі додали в ціні на 200 євро.

Новини

Популярні теми форуму

analytics