Close button

Shell запланувала припинити видобуток нафти і газу

Shell запланувала припинити видобуток нафти і газу

Royal Dutch Shell заявила в четвер, що велика частина її запасів нафти і газу буде здобута до 2050 року, що знизить ризик неефективних активів, оскільки вона готується скоротити викиди парникових газів в найближчі десятиліття, повідомляє Reuters.

Розкриття цієї інформації досі є рідкісним визнанням великої нафтогазової компанії про те, що деякі з її запасів можуть виявитися марними в світі, який переходить від викопного палива до поновлюваних джерел енергії в спробі зупинити глобальне потепління.

Англо-голландська компанія заявила в документі для інвесторів, що підводить підсумки її кліматичної стратегії, що близько 75% її підтверджених запасів нафти і газу буде видобуто до 2030 року, а ще 3% - після 2040 року.

Shell прагне скоротити викиди від свердловин до АЗС до нуля до 2050 року. Компанія заявила, що зосередиться на водні, біопаливі і офшорному вітрі, а також на технологіях поглинання вуглецю і посадці дерев, але поки не намітила точних планів по досягненню мети.

Однак в найближчі роки річні витрати Shell будуть як і раніше зосереджені на нафті і газі.

Найбільший в світі нафтогазовий трейдер заявив, що продає близько 4,6% споживаної в світі енергії, і виробляє близько 1,4% від загального обсягу первинної енергії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics