Close button

Контрольний пакет "Мотор Січ" продали в офшорах з порушеннями

Контрольний пакет "Мотор Січ" продали в офшорах з порушеннями

Контрольний пакет акцій ПАТ "Мотор Січ" продали в офшорах за понад 700 млн дол з порушеннями - без дозволу АМКУ - за рахунок наданих китайськими державними банками кредитів, ведеться кримінальне розслідування, остаточного рішення по підприємству поки немає. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Зараз у нас в деякій мірі патова ситуацiя", - заявив Арахамія, спростувавши повідомлення про нібито пропозиції державою акцій "Мотор Січ" Туреччини або якимось іншим інвесторам.

Він нагадав, що китайський покупець прийшов в АМКУ за дозволом через рік після придбання контрольного пакета, проте в ході розслідування АМКУ з'ясувалося, що акції купували пов'язані особи, а значить, вони повинні були отримати дозвіл до угоди.

"Хтось має 700 млн дол десь в офшорах. З цим доведеться розбиратися, і точно в кримінальній площині це буде вiдбуватися", - сказав Арахамія, додавши, що в Україні податки не були сплачені.

Відповідаючи на питання, хто є китайським інвестором, нардеп сказав, що українська сторона зверталася до китайським дипломатам, щоб з'ясувати "це державна історія або приватна".

"Ще через деякий час виявилося, що ті люди, які купували, зараз з браслетами, з обмеженням свободи знаходяться в Китаї і звинувачуються в розтраті в особливо великих розмірах, оскільки кредиторами цієї угоди були державні банки, у яких виникли тепер претензії до цих людей, які без дозволу купили цей завод", - додав Арахамія.

За його словами, Україна не хоче порушити інтереси китайських інвесторів, якщо це легітимні інвестори, поки арештовані акції, а будь-яких інших рішень не прийнято.

За його словами, зараз стоїть завдання максимально підтримувати підприємство у виконанні контрактів і отриманні нових.

Новини

Популярні теми форуму

analytics