Close button

У Британії придумали, як захиститися від Росії та інших "ворожих держав"

У Британії придумали, як захиститися від Росії та інших "ворожих держав"

Дипломатів, що працюють у Великобританії, зобов'яжуть реєструвати їх присутність у країні, у зв'язку з правилами, прописаними в новому законі про захист нації від ворожих держав, таких як Китай і Росія, повідомляє "Интерфакс".

Пишуть, що прем'єр-міністр Борис Джонсон скористається тронною промовою королеви, запланованої на 11 травня, і представить новий законопроект про протидію ворожим державам. Даний документ буде включати вимогу до всіх осіб, які працюють від імені іноземних урядів у Великобританії, реєструвати свою присутність. Невиконання цієї вимоги буде кримінально караним.

Також повідомляється, що уряд відновить закон про державну таємницю, щоб його можна було використовувати проти осіб, які намагаються підірвати інтереси Великобританії з-за кордону, включаючи кіберхакеров, що працюють від імені ворожих держав.

Відзначається, що Джонсон сповнений рішучості продовжувати ці заходи на тлі зростаючої стурбованості діяльністю Росії і Китаю.

Минулого тижня посол Росії у Великій Британії Андрій Келін був викликаний в МЗС Великобританії, де йому висловили стурбованість "зловмисними діями" Москви.

"МЗС Великобританії викликав російського посла через серйозну стурбованість Великобританії в зв'язку зі зловмисної діяльністю (Росії - ред.)", - йдеться в повідомленні британського відомства.

Серед таких російських дій згадувалися кібератаки, втручання у вибори, нарощування військової присутності на кордоні з Україною і в Криму.

Згідно із заявою, заступник міністра закордонних справ Великобританії Філіп Бартон вказав Келіну, що Лондон підтримує викладені в четвер президентом США Джо Байденом санкції через дії Росії.

"Він (Бартон - ред.) Поінформував посла, що Великобританія буде продовжувати працювати з союзниками, щоб протидіяти зловмисним операціями з боку російських розвідслужб", - наголошується в заяві.

Новини

Популярні теми форуму

analytics