Close button

У Кабміні назвали головні вимоги МВФ

У Кабміні назвали головні вимоги МВФ

У переговорах між МВФ і Україною залишилося два ключових питання – антикорупційні реформи і закону про Вищу раду правосуддя. При цьому щодо інших умов практично досягли порозуміння.

Про це в інтерв'ю LB.ua заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

"За великим рахунком йдеться про конкретні формулюваннях за взятими Україною зобов'язаннями. І це коло максимально звузилося. У січні, коли була місія, було багато питань, зараз їх менше. Залишилася низка питань з антикорупції, які потрібно вирішити", – сказав міністр.

При цьому в питанні тарифів на газ проблем немає. Викликає побоювання у кредитора ситуація на ринку електроенергії. Однак в Кабміні готують можливе рішення проблеми без підвищення тарифів.

"За великим рахунком, будь-то труднощі, які не давали б нам можливість зараз почати переговори по меморандуму, у нас немає. За великим рахунком, драфт меморандуму можна було б обговорювати вже зараз. Але буде дуже багато нюансів в формулюваннях, в деталях. буде досить багато попередніх умов через те, що частина структурних маяків перейдуть в попередні умови", – пояснив Марченко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics