Close button

Нафта подорожчала на тлі ослаблення долара США

Нафта подорожчала на тлі ослаблення долара США

Ціни на нафту еталонних марок ростуть в ході торгів у вівторок на тлі ослаблення долара США, яке сприяє підвищенню попиту на активи, номіновані в доларах, повідомляє Интерфакс.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 9:08 за київським часом у вівторок склала $67,93 за барель, що на 1,24% вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти подорожчали на $0,28 (0,4%) - до $67,05 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу досягла $64,22 за барель, що на 1,16% вище за рівень на закриття попередньої сесії. У понеділок вартість цих контрактів збільшилася на $0,25 (0,4%) - до $63,38 за барель.

Дія травневого ф'ючерсу на нафту WTI минає із закриттям торгів у вівторок. Більш активно торгується червневий контракт в ході торгів додає в ціні $0,61 (0,96%), торгуючись близько $64,04 за барель.

Індекс, що розраховується ICE індекс, що відслідковує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає в ході торгів у вівторок 0,14%. S&P Global Platts також відзначає оптимізм інвесторів у зв'язку з поліпшенням прогнозів епідеміологічної ситуації в Європі, який, проте, стримується високою захворюваністю в Індії.

"Енергетичний ринок пильно стежить за Індією, оскільки поточний стрибок (захворюваності - ред.) змушує нафтопереробні підприємства припиняти виробництво і викликає побоювання з приводу потенційного нового штаму", - сказав старший ринковий аналітик Oanda Едвард Мойя.

Тим часом Arabian Gulf Oil Co. (Agaco), що належить Національної нафтової корпорації (NOC) Лівії, призупинила видобуток на своїх нафтових родовищах через затримку урядом країни виплат компанії з вересня, повідомляє S&P Global Platts.

Загальна потужність нафтових родовищ Agaco становить 250 тис. барелів на добу (б/д). Призупинення виробництва загрожує досягненню мети NOC з нарощування видобутку до 1,45 млн б/д до кінця поточного року з 1,28 млн б/д в березні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics