Close button

Найбільші мости України: скільки їм років і коли ремонтували

Найбільші мости України: скільки їм років і коли ремонтували

Комунальна корпорація «Київавтодор» вже почала дорожній сезон. Мер столиці Віталій Кличко пообіцяв відремонтувати дороги і мости, які не бачили поновлення по 40-50 років. Тим часом «Укравтодор» обіцяє відремонтувати Запорізький міст до Дня Незалежності України. Як давно в Україні не реконструювали найбільші мости, повідомляє Слово і діло.

Столичний Петрівський залізничний міст побудували в 1945 році, а останній ремонт робили ще в 2005-му. Дарницький залізничний міст, якому трохи менше років (1949 рік), ні разу не реконструювали. Крюківський залізнично-автомобільний міст відкрили 149 років тому, але під час Другої світової війни його знищили. Після війни, 21 грудня 1949 року, що міст через Дніпро був відбудований і введений в експлуатацію. В останній раз його оновлювали в 2007-му.

Через Дніпро також проходить Мерефо-Херсонський залізничний міст, який збудували в 1951 році. I і II автомобільно-залізничні мости Преображенського в Запоріжжі звели в 1952-му - до сих пір жоден з цих міст не оновлювали.

najbilshi-mosty-ukrayiny_ru_normal.png

Міст Патона в Києві відновлювали у 2004 році (він побудований в 1953). У Херсоні в 1954 році звели Антоновський залізничний міст, який за 66 років так і не реконструювали. Більше пощастило Амурському залізнично-автомобільному мосту, який в 2002-му капітально відремонтували за 18 млн грн.

Ще два мости в Дніпрі відновили в 2019 році - Центральний і Кайдакський. Тоді на оновлення шляхопроводів витратили 409 млн грн. Більше капітальних ремонтів на старих мостах України не проводили.

Новини

Популярні теми форуму

analytics