Close button

Що очікується завтра на валютному ринку (Оновлено)

Що очікується завтра на валютному ринку (Оновлено)

Черговий аукціон Міністерства фінансів, що відбувся вчора, показав зростання інтересу інвесторів до облігацій внутрішньої держпозики: їх розмістили на суму понад 4,5 млрд гривень. Частина з цих облігацій - терміном на 6 років.

Їх цілком могли придбати іноземні інвестори, які зазвичай цікавляться «довгими» паперами. Якщо це так, то сьогодні вони можуть вийти з продажем валюти для оплати придбаних ОВДП, і це буде сприяти стабільності курсу долара. Однак головні новини, яких напружено чекає валютний ринок, - політичні. Сьогодні той день, коли велика політика може сильно вплинути на настрої валютного ринку.

Відкриття торгів середи на міжбанківському валютному ринку очікується на рівні 27,95/28,05 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

На готівковому ринку зберігається відносна стабільність цін на готівковий долар. Вчора в столиці «американця» продавали по 27,96-27,98 гривень. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27,97 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти.

Євро на ринку FOREX у вівторок досяг позначки 1,2078 долара, але вище піднятися не зміг, навіть незважаючи на хороші новини з Єврозони про прискорення темпів вакцинації проти коронавируса. Після розвороту євро опустився на 55 пунктів нижче і досяг позначки 1,2023 долара. Вранці середи євро торгується у вузькому діапазоні 1,2025-1,2044 долара. Готівковий євро в столиці у вівторок продавали по 33,65-33,70 гривні. Сьогодні вранці євро в Києві почнуть продавати в районі 33,60-33,65 гривень. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара. Сьогодні є шанс, що готівковий євро подешевшає.

Російський рубль у вівторок впав до позначки 77 рублів за долар, відреагувавши на висловлювання міністра оборони Росії Сергія Шойгу про те, що «НАТО намагається дестабілізувати Близький Схід і Закавказзя, що змусило Росію зосередити війська на півдні країни». Вранці середи російська валюта торгується в діапазоні 76,70-77,10 рублів за долар. У Києві вчора готівковий рубль продавали по 3,68-3,70 гривень за 10 рублів. Сьогодні рубль може подешевшати на 2-3 копійки за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics