Close button

Стратегічне командування ВС США заявило про можливість застосування ядерної зброї

Стратегічне командування ВС США заявило про можливість застосування ядерної зброї

Стратегічне командування Збройних сил США у вівторок, 20 квітня, опублікувало тривожний пост в соцмережі. У ньому сказано про ймовірність конфлікту, в ході якого якийсь противник може застосувати ядерну зброю, повідомляє Страна.ua.

Пост з'явився у Твіттері.

"Спектр конфліктів сьогодні не є ні лінійним, ні передбачуваним. Ми повинні враховувати можливість конфлікту, що веде до умов, які можуть дуже швидко змусити противника розглядати використання ядерної зброї як найменш поганий варіант", - сказано в запису мікроблога.
%D1%82%D0%B2%D0%B8(3).png

Як пишуть американські ЗМІ, публікація твіту про можливість ядерної війни посеред ночі (за місцевим часом) без будь-яких роз'яснень викликає тривогу.

Почуття неспокою посилюється, якщо врахувати, що незабаром після публікації запису голова Стратегічного командування адмірал Чарльз Річард виступив у комітеті Сенату Конгресу США в справах збройних сил і назвав Росію "ядерною стратегічною загрозою, яка рішуче займається модернізацією як звичайних озброєнь, так і ядерного потенціалу".

Адмірал додав, що модернізація ядерного комплексу РФ нині складає близько 80%. А США, за його словами, знаходяться на нулі.

Також Річард недавно попереджав, що існує "дуже реальна можливість" ядерної війни проти Росії, Китаю або обох країн у найближчому майбутньому.

Стратегічне командування ВС США - це єдине командування в складі Міністерства оборони США, засноване в 1992 році замість скасованого Стратегічного командування ВПС. Воно об'єднує стратегічні ядерні сили, сили ПРО та космічні сили.

Новини

Популярні теми форуму

analytics