Close button

Mercedes-Benz Daimler підвищив прогноз прибутку

Mercedes-Benz Daimler підвищив прогноз прибутку

Автовиробник Mercedes-Benz Daimler AG підвищив прогноз прибутку на 2021 рік, але попередив, що глобальна нестача напівпровідникових чіпів може продовжувати впливати на його продажі в другому кварталі, пишуть закордонні ЗМІ.

Daimler передбачає, що в другій половині цього року доступність мікросхем відновиться.

Німецький автовиробник заявив, що як і раніше очікує, що його операційний прибуток в цьому році буде значно вище 2020 року, оскільки світова економіка оговтається від руйнівного впливу пандемії коронавірусу.

Минулого тижня Daimler представила EQS, електричний седан, побудований на спеціальній платформі для електромобілів, який розглядається як серйозний суперник лідеру ринку Tesla Inc на тлі зростання продажів електромобілів.

Брак чіпів змусив ряд великих автовиробників скоротити виробництво, в тому числі General Motors, Stellantis, Ford Motor і німецький конкурент Daimler Volkswagen.

На цьому тижні Daimler скоротив робочий час для 18 500 співробітників і заявив, що тимчасово зупинить виробництво на двох заводах в Німеччині через брак чіпів.

Daimler заявила, що тепер очікує скоригованої маржи від свого бізнесу легкових автомобілів і фургонів Mercedes в розмірі від 10% до 12%, в порівнянні з попереднім прогнозом в діапазоні від 8% до 10%.

Минулого тижня Daimler писала, що стрімке зростання попиту в Китаї на розкішні автомобілі Mercedes-Benz і більш високі ціни принесли прибуток у першому кварталі краще за очікування.

Продажі Mercedes-Benz в Китаї в першому кварталі виросли на 60%. Не маючи можливості виїжджати за кордон, більш заможні китайські споживачі використовували свій дохід, щоб витрачати гроші на предмети розкоші.

Новини

Популярні теми форуму

analytics