Close button

У Чехії не виключають погіршення економіки через можливі санкції РФ

У Чехії не виключають погіршення економіки через можливі санкції РФ

Економіка Чехії може серйозно постраждати через можливе введення Росією санкцій проти республіки. Це допустили експерти в бесіді з чеським виданням iRozhlas, повідомляє Лента.Ру.

Так, головний економіст компанії «Патрія Фінанц» Ян Буреш вказав на можливі загрози для окремих компаній. З його думкою погодився голова Союзу промисловості та транспорту Ярослав Ганак.

Він вважає, що російські санкції можуть не тільки погіршити економіку країни, але і зупинити роботу торгового відділу дипмісії Чехії або консульств, які допомагають чеським компаніям виходити на російський ринок.

Зокрема, з проблемами може зіткнутися Skoda Auto, яка потребує російських субпідрядників. Ганак звернув увагу на те, що минулого року Чехія експортувала в Росію більше, ніж вона до республіки.

Заступник голови Асоціації експортерів Чехії Отто Данек вважає, що російські санкції можуть несприятливо позначитися і на показниках імпорту, що призведе до зростання цін на паливо та енергоресурси та негативно вплинути на промисловість.

Данек вказав, що введені раніше Москвою обмеження надали сильніший вплив на Чехію та Євросоюз, ніж обмеження країн Європи на Росію. При цьому Чехії після 2014 року вдалося впоратися з економічними труднощами, проте немає впевненості, що на цей раз буде так само.

Новини

Популярні теми форуму

analytics