Close button

У Китаї запускають послуги повністю безпілотного таксі

У Китаї запускають послуги повністю безпілотного таксі

Китайська компанія Baidu збирається 2 травня запустити в Пекіні перший в Китаї комерційний сервіс безпілотного таксі, повідомляє УНИАН.

Проїхатися на безпілотнику можна буде в районі Олімпійського парку Шоуган - одному з місць проведення Олімпійських ігор 2022 року, пише N+1. Поїздки будуть повністю безпілотними: за кермом автомобілів не буде водія або інженера-випробувача.

Починаючи з 2 травня, користувачі додатку Apollo Go зможуть викликати повністю безпілотний автомобіль без людини за кермом. За роботою автомобілів спостерігатимуть лише віддалені оператори, що сидять за стендом з моніторами, кермом і педалями. Попросити оператора про допомогу зможе і сам пасажир. Крім того, тепер компанія почне брати плату за поїздки.

З 2 травня користувачі програми Apollo Go зможуть викликати повністю безпілотний автомобіль / скріншот, Apollo Auto
скріншот: Apollo Auto

Щоб почати поїздку, користувач повинен відсканувати QR-код поруч з пасажирськими дверима, а потім пристебнути ремінь безпеки - інакше машина не поїде.

Планується, що під час Олімпіади безпілотники перевозитимуть спортсменів і співробітників, що займаються забезпеченням змагань.

Baidu розробляє й інші типи безпілотників. Наприклад, компанія запустила маршрут з трьома безпілотними автобусами, а також тестує автономних роботів-доставщиків і роботів-прибиральників.

Новини

Популярні теми форуму

analytics