Close button

У Німеччині закликали ввести мораторій на будівництво "СП-2"

У Німеччині закликали ввести мораторій на будівництво "СП-2"

Координатор уряду ФРН з трансатлантичної співпраці Петер Байєр заявив про необхідність ввести мораторій на будівництво газопроводу "Північний потік - 2". На його думку, це допоможе відновити партнерську взаємодію між США та Німеччиною, повідомляє Страна.ua.

Байєр нагадав, що на переговорах 4 травня в Лондоні американського держсекретаря Ентоні Блінкена з міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом представник США заявив про тверду позицію Вашингтона проти реалізації проєкту. Як зазначив Байєр, просування в переговорах між урядами ФРН та Штатів немає.

"Якщо ми хочемо використовувати це вікно можливостей для нового старту, для нового трансатлантичного союзу, як ми це описали в нашому позиційному документі, то потрібно бачити реальність: можливо, бажання того, що "Північний потік - 2" зникне і не буде настільки важливий, що нова адміністрація в США не додасть цьому такого великого значення, не справдилося", - сказав Байєр на конгресі  "За орієнтоване в майбутнє трансатлантичне партнерство", організованому німецьким консервативним альянсом ХДС / ХСС.

Байєр додав, що необхідно зупинити проєкт - навіть якщо газопровід майже повністю завершено. Тим часом на тому ж конгресі канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що трубопровід "Північний потік - 2" належить до тем, за якими у трансатлантичних партнерів немає єдиної оцінки.

Раніше повідомлялося, що дозвіл на будівництво "Північного потоку - 2" призупинено до кінця травня через позов екологів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics