Close button

В Україні похолодання й дощі: де залишиться весняне тепло

В Україні похолодання й дощі: де залишиться весняне тепло

В Україні очікується переважно дощова погода, до того ж у багатьох областях відчутно похолодає. На високогір'ях все ще буде зберігатися значна небезпека утворення лавин.

У середу, 12 травня, на заході країни повинно бути тепло - в середньому +20...+22 градуси вдень і +7...+9 вночі. Максимально високу температуру (до 25 за Цельсієм) прогнозують на Закарпатті, у Вінницькій і Житомирській областях дещо холодніше - близько 15-17 вище нуля у світлий час. У Київській, Чернігівській, Черкаській, Полтавській та Запорізькій областях повітря навряд чи прогріється вище +14...+16°C протягом дня, на Сумщині - не більше 13-15 з "плюсом". У решті регіонів в середньому 15-17 градусів вище нуля вдень і від 5 до 9 в темний час.

На півдні, сході, півночі, частково в центрі України, у Львівській та Чернівецькій областях можуть пролитися дощі. На Харківщині, Донеччині та Луганщині - середньої інтенсивності, в інших регіонах - незначні. Не виключаються грози. Вітер протягом доби східний, 5-10 м/с. На сході та південному сході країни можуть бути пориви до 15-20 м/с.

У всіх областях, крім північних, частини центральних, Львівської, Закарпатської та Луганської, надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Відлига принесе у східну частину гір Закарпаття і високогір'я Івано-Франківщини значну небезпеку утворення та сходження лавин.

У Києві мінлива хмарність, вдень з невеликою ймовірністю може пролитися дощ. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до відміток +14...+16, вночі опустяться до +8...+10. Швидкість вітру - 4-6 м/с.

Y2LxlpqtE5xjR2.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 в середу, 12 травня. Скріншот: Meteobar

Новини

Популярні теми форуму

analytics