Close button

Хто став новим власником АвтоКрАЗу

Хто став новим власником АвтоКрАЗу

11 травня відбувся аукціон ФГВФО з продажу пулу активів банку "Фінанси та кредит" і Дельта Банку на 10,6 млрд грн, в який входять борги групи "АвтоКрАЗ", частина активів - в заставі НБУ, повідомляє Autoconsulting.

У забезпеченні за позиками - кілька цілісних майнових комплексів площею 511,4 тис кв м в Полтавській області, в т.ч. завод з виробництва великовантажних автомобілів, завод з виробництва гальмівної апаратури для автотранспортних засобів та ін. Переможець аукціону - ТОВ Фінансова компанія "Фінтакт", її пропозиція - 269,1 млн грн (тобто дисконт складе 97,5%).

Ну а тепер найцікавіше. Зараз в держреєстрі засновниками ТОВ "ФК" Фінтакт" вказані ТОВ "Глориоза" і ТОВ "Магеллан Інвестментс", а бенефіціаром - Дмитро Березовенко.

1482162554IfTW_h.jpg

Разом з тим, до середини 2020 бенефіціарами ТОВ "ФК" Фінтакт" числилися в т.ч. Олег Артеменко та Микола Похилько. Як писав Finbalance, фізособи з такими ж іменами працювали в банку "Фінанси та кредит" та інших структурах Костянтина Жеваго (з ним же пов'язують групу «АвтоКрАЗ»).

1480930655gHZu_h.jpg

У 2020 році ФГВФО продав для ТОВ "ФК" Фінтакт" пул активів банку "Фінанси та кредит" на 11,5 млрд грн з дисконтом 99%. У складі цього пулу - борги ряду підприємств К. Жеваго, в т.ч. ПАТ "Стахановський вагонобудівний завод", ТОВ "Восток-Руда", ВАТ «Суднобудівний завод «Залив». Частина кредитів фігурує в матеріалах позову "Полтавського ГЗК" (Ferrexpo) в ФГВФО про визнання кредиторських вимог комбінату в банк "Фінанси і кредит" на 3, 9 млрд грн.

1480695594I1E8_h.jpg

Таким чином, новий власник "чистого" від боргів АвтоКрАЗу з'явився. Чи зміниться щось для підприємства? - покаже час.

Новини

Популярні теми форуму

analytics